CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 13, 2011

Harraz Kat Umah Ibu

Masuk ari ni dah 5 hari Harraz duduk ngan pengasuh... biasa nya Wan yang jage Harraz... tapi Wan sekarang ni bizi sebab nak pegi kelas mengaji lagi.. nak pegi kelas agama lagi... Jadi langkah terbaik.. hantar Harraz umah pengasuh... Alhamdulillah... saya dapat pengasuh yang dekat ngan umah.... Akak tu tak de anak.... dan sekarang ni pun dia dah jaga budak lain..... Jadi Harraz ada la kawan.... Tak la Harraz boring sangat duk umah pengasuh bila ada kawan....

First day duk umah pengasuh.... bangun je tido.. terus nangis... ye la.. tak biasa kan... biasa nya bangun tido tengok muka Wan... alih2 hari ni bangun je tido tengok muka orang lain... Turun je buai.... tunjuk ke pintu... menangis2 suruh bukak pintu.... nak balik agak nya... Bila ibu Harraz cite...sedih plak dengar... rasa tak sampai hati nak tinggal anak...tapi nak buat macam mana... Ummi terpaksa tinggal Harraz ... sebab ummi nak pegi keje sayang.... Sayang ummi duk ngan ibu ye...

Malam2 saya selalu bagitau Harraz ...

Ummi : Esok... Harraz duk ngan ibu ek.... pukul 5 ummi ambik....
Harraz : ....uhhhh.....( sambil anggupkan kepala )
Ummi : Harraz duk umah ibu... main ngan kakak.... main ngan abang... petang2 ummi bawak gi playground..
Harraz : ...kakak.....nak....

Tempat yang dijanjikan kalau dengar cakap ummi... Playground....

tapi bila time nak tinggal pagi2...lain plak cite nye.... hehhehehe... second day tu kebetulan Harraz bangun tido... dia tersedar time saya angkat die nak masuk kete.... susah kalau macam nie.... time die sedar camne nak tinggal.... tawakkal je la.... sampai umah ibu.... dia start menangis... tak nak turun dari kete.... jangan camni sayang...tangan tunjuk sana..sana... mulut sebut .."Wan...Wan "....nak pegi umah wan.... pujuk punye pujuk... baru la nak turun..... tunggu die rilex2 baru la slow2 curik2 kuar.... bila Harraz sedar ummi tak de.... sekali lagi Harraz test suara..... waarrrgggghhhhhh......


Budak baru lepas nangis

2..3  hari ni alhamdulillah.... Harraz tido time antar die.... jadi dia tak sedar ummi gi keje... kalau tak...haru biru jugak la nak memujuk hati anak teruna saya ni..... time paling Harraz hepi bile ummi datang ambik... Harraz kena balik dulu dari orang lain .... kalau orang lain yang balik dulu... meraung la budak tu.... sedih agaknya......Harap2 la Harraz makin serasi ngan ibu.....

Harraz duk baik2 ngan ibu ye... main ngan kakak ngn abang... ummi nak gi keje.... nanti pukul 5 ummi ambik..kita pegi playground.... ajak walid sekali jalan2 naik moto..... Ummi sayang Harraz......

2 comments:

Norazizah

Siannyer dia, xper lama2 dia biasalah. Umur mcm ni mmg xnak berenggang ngan umminya :)

Follow Me

ummi harraz

betul tu kak...skarang ni kalau tinggal die kejap dlm kete...terus nangis....warghhh....selagi x ambik...selagi tu la die nangis...