CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 18, 2011

Doa Lembutkan Hati Suami

A.    DOA MELEMBUTKAN HATI SUAMI - SURAH AN-NISA ( AYAT 84 )

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHEEM

BACAAAN SURAH : FAQAA TILFI SABILILLA HILA TUKALLAFU ILLA NAFSAKA WAHARRIDHIL MU'KMININA, A' SALLAHU A'INY YAKUFFA BA'K SALLAZI NAKAFARU, WALLAHU ASYADDU BA'K SAN'-WWA ASYADDU TANKI LA...

MAKSUDNYA :" OLEH ITU , BERPERANGLAH ( WAHAI MUHAMMAD) PADA JALAN ALLAH ( UNTUK MEMBELA ISLAM DARI PENCEROBOHAN MUSUH ); ENGKAU TIDAK DIBERKATI SELAIN DARIPADA KEWAJIPANMU SENDIRI . DAN BERILAH PERANGSANG KEPADA ORANG-ORANG YANG BERIMAN ( SUPAYA TURUT BERJUANG DENGAN GAGAH BERANI ) . MUDAH-MUDAHAN ALLAH MENAHAN BAHAYA, SERANGAN ORANG-ORANG YANG KAFIR ITU. DAN ( INGATLAH) ALLAH AMATLAH BESAR KEKUATAN-NYA DAN AMATLAH BERAT AZAB SEKSA-NYA.."

1. DIBACA SELEPAS SOLAT 5 WAKTU , NIAT AGAR SUAMI LEMBUT HATI DAN KASIH SERTA SAYANG PADA ISTERI

2. DIBACAKAN SEBANYAK 7 KALI PADA AIR MINUM BERCAMPUR MADU DAN DIBERI SUAMI MINUM SEBELUM SARAPAN . JUGA SESUAI UNTUK ANAK-ANAK YANG DEGIL. NIATKAN MENGIKUT HAJAT MASING-MASING .B. DOA ELAK SIHIR TAFRIQ - SIHIR PEMISAH SUAMI ISTERI

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHEEM

1.   FALAMMA ALQAU QALA MUSAA MA JIKTUM BIHISSIHRU INNALLAHA SAYUB DTILUHU, I-NALLAHALA YUSTH LIHU N'GA MALAL MUF SIDINA..

MAKSUDNYA ; " SETELAH MEREKA CAMPAKKAN ( BENDA ITU) , NABI MUSA BERKATA, " APA YANG KAMU DATANGKAN ITU ?, ITULAH SIHIR . SESUNGGUH ALLAH AKAN MENDEDAHKAN KEPALSUANNYA ( DENGAN MUKJIZAT YANG DIKURNIAKAN-NYA KEPADAKU )", SESUNGGUHNYA ALLAH TIDAK AKAN MENJAYAKAN PERBUATAN ORANG-ORANG YANG MELAKUKAN KESALAHAN..." ( SURAH YUNUS ; AYAT 81 )


2.   LAISALAHA MINDU NILLA HIKA SHIFA...( SURAH AN-NAJM : AYAT 58)

MAKSUDNYA ; TIDAK ADA SESIAPA PUN SELAIN ALLAH YANG DAPAT MENAHAN ATAU MENGHAPUSKAN HURU-HARA HARI KIAMAT ITU ...( SURAH AN-NAJM ; AYAT 58)

3.  HUWAL AU-WALU WAL-A KH'IRU WADZZO HIRU WAL-BA DTHINU WAHUWA BIKULLI SYAI-INN NGA'LIIM...

MAKSUDNYA ; " DIALAH YANG AWAL DAN YANG AKHIR, YANG ZAHIR DAN YANG BATIN, DAN DIA MAHA MENGETAHUI SEGALA SESUATU ( SURAH AL-HADID ; AYAT 3)


DOA PEMIKAT HATI SUAMI - DIBACA KETIKA BERSUA DENGAN SUAMI

1. SURAH YUSUF - AYAT 4
2. SURAH TAHAA - AYAT 39

 

NIAT YANG BAIK DISERTAKAN DENGAN AMALAN YANG BAIK..
SEMOGA DIMAKBULKAN ALLAH HENDAKNYA...
AMEEN,AMEEN YA ROBBAL A'LAMEEN

0 comments: